Hjem » Mat fra forskjellige kulturer » Ghanesisk kjøttpai

Ghanesisk kjøttpai

Kjøttpai kan serveres på forskjellige måter. I Ghana eller andre steder i Vest Afrika er dette en snack, men den kan også serveres som en del av middag og særlig i selskaper. Det er også mulig å lage paien uten kjøtt. Da kan man bare bruke grønnsaker eller f.eks tunfisk. Det beste innen matlaging er at man kan prøve seg frem med mye forskjellig og improvisere litt for å få den smaken man ønsker. Vær så god og prøv deg frem med å lage Ghanesisk kjøttpai.

Deig

  • 500 g hvetemel
  • 250 g melange
  • 2,5 dl melk
  • 1 ts salt

Fyll

  • 400 g kjøttdeig (eller grønnsaker/tunfisk/kylling om man ikke vil bruke kjøttdeig)
  • ¼ hodekål (kan tilsette gullerot om man vil)
  • ½ løk
  • 2 små hvitløk
  • ½ ingefær (eller ½ ts ingefær pulver)
  • krydder etter smak (forskjellige kjøttkrydder kan brukes)
  • egg (til pensling)

Tilbereding av deigen

  • Bland mel og salt sammen. Ha opp i lett smeltet melange og bland godt sammen. Se etter at konsistensen er litt luftig.
  • Ha oppi melk (ikke alt med en gang), slik at den ligner litt på pizza deig. Da er det bedre når du skal rulle den ut med kjevle.
  • Sett deigen i kjøleskapet for å kjøle den litt. Deigen godgjør seg bra under denne temperaturen.

Tilbereding av fyllet

  • Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hodekål. Tilsett most hvitløk og ingefær. Man trenger ikke olje siden det er fett i kjøttet fra før.
  • La det stekes og tilsett krydder etter smak. Man trenger ikke salt til dette siden det allerede er salt i krydderne man bruker.

Utforming av paien

  • Ta deigen ut av kjøleskapet. Rull den ut med kjevle for å få en flat form (ikke for tykk og ikke for tynn). Hvis det er vanskelig å rulle ut alt kan man dele opp deigen i mindre deler.
  • Formen til en slik kjøttpai er vanligvis flat og rund (som vist på bildet over).
  • Ha nå 1ss av fyllet i hver pai og lukk den ved å presse med en gaffel i kantene på paien.
  • Pensle toppen av paien med egg.

Oppskriften er gitt av:

Mabel Tettey

Vi takker Maybel for hennes bidrag til Verdige Smils blogg. Du kan også bidra med din favorittoppskrift. Send oppskrift med bilde til: blogg@verdigsmil.no

Kommentarer

kommentarer

Del med dine venner










Submit

Les også

Hvit bacalao

Del opp utvannet klippfisk i terning, del poteter i tynne skiver, ditto med løken – …

Legg igjen en kommentar

Flere tusen mennesker har mistet livet som følge av ebola-viruset. Mange av de etterlatte barna har søkt hjelp hos oss. Vi ønsker å hjelpe barna men trenger din hjelp.