Hjem » Frivillighet » Redd de går i glemmeboka

Redd de går i glemmeboka

Internasjonal Kvinneforening Frøya arrangerer matfest til inntekt for Verdige Smil. Foto: Rosalyn Bontuyan

Før jul inviterte Internasjonal Kvinneforening Frøya til matfest på Frøya, til inntekt for ebola-ofrene i Sierra Leone.

Da vi ankom festen var det allerede mye folk som hadde kommet, og på kjøkkenet var damene i Internasjonal Kvinneforening Frøya travelt opptatt med å gjøre klar maten. Lokalet fyltes etterhvert opp med folk, og totalt kom det ca 120 personer, det dobbelte av hva man hadde forventet, ifølge en av damene i foreningen. En fantastisk buffet med mat fra mange land møtte gjestene og den falt tydeligvis i smak hos de fleste.


John Vidar Samdal fra Verdige Smil forteller litt om Verdige Smils viktige areid i Sierra Leone.Foto: Chularat Sunthonwat

Verdige Smil takker arrangøren

Etter middagen benyttet John Vidar Samdal fra Verdige Smil sjansen til å takke arrangørene for den fantastiske innsatsen de hadde lagt ned til ære for barna i Sierra Leone. Han hadde også en powerpointpresentasjon som viste Verdige Smils arbeid i Sierra Leone, samt info om ebolasituasjonen og behovet for hjelp og støtte.

Etter dette var det klart for nok en fantastisk buffet, denne gang med kaker og dessert, før det var klart for bruktauksjon og loddsalg.

Et veldig bra arrangement fra Internasjonal Kvinneforening Frøya, med god stemning og mye god mat.

Kvinneforreningen fikk inn over 11 000 kroner gjennom matfesten. På vegne av Verdige Smil sier jeg tusen takk til damene på Frøya for et fantastisk bra arrangement og for denne svært viktige støtten! Det ble også opprettet en innsamlingsaksjon gjennom Verdige Smil sin nettside, som varte ut året.


Verdige Smil i Bo, Sierra Leone, sammen med barna som nå får støtte til deres skolegang takket være Internasjonal Kvinneforening Frøya.

Ebola-ofre får hjelp

Alle disse barna hadde mistet sine foreldre pga Ebola og hadde ingen som kunne hjelpe dem med å fortsette sin skolegang. Midlene fra innsamlingen har nå blitt brukt til å støtte 10 barn med skolebøker, skolesekker, skrivesaker, skoleuniformer, sko, undertøy, skoleavgifter og andre utgifter som kommer med deres skolegang. Denne støtten er nok til å holde barna på skolen i ett år.

Lederen for Internasjonal Kvinneforening Frøya, Marlene van Rooyen-dahl, forteller:

«Vi i Internasjonal Kvinneforening Frøya er så klart damer fra forskjellige land som samles en gang i måneden for å diskutere med og motgang for oss som innvandrere på Frøya. Og så klart for å bli kjent med flere fra andre kulturer. Vi holder en matfest en gang i året for støtte til en god sak. I år er det ebola-ofrene vi ønsker å støtte, siden vi er redd at de går i glemmeboken.»

Det er fortsatt mulig å donere et engangsbeløp til dette viktige formålet eller å bli fadder for barna.

Kommentarer

kommentarer

Del med dine venner


Submit

Les også

Mosjon for alle

En del av Verdige Smils team ved Ringvebukta Friskluft er godt, uansett vær! Verdige Smil …

Legg igjen en kommentar

Flere tusen mennesker har mistet livet som følge av ebola-viruset. Mange av de etterlatte barna har søkt hjelp hos oss. Vi ønsker å hjelpe barna men trenger din hjelp.