Verdige Smil Blogg https://verdigesmil.no/blogg Verdige Smil - vern om et barn Sat, 30 Apr 2016 08:11:42 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.7 Wow! jeg har nettopp opplevd noe stort https://verdigesmil.no/blogg/wow-jeg-har-nettopp-opplevd-noe-stort/ https://verdigesmil.no/blogg/wow-jeg-har-nettopp-opplevd-noe-stort/#respond Sat, 30 Apr 2016 07:45:34 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=1153
Hei. At jeg har vært så heldig å være en del av Verdige Smil teamet har gjort at jeg føler at jeg virkelig gjør noe meningsfylt med livet mitt. At jeg gjør det som alle medmennesker er født til å gjøre, å hjelpe andre og gjøre sitt for at verden skal være et bedre sted. …
]]>

Hei.

At jeg har vært så heldig å være en del av Verdige Smil teamet har gjort at jeg føler at jeg virkelig gjør noe meningsfylt med livet mitt. At jeg gjør det som alle medmennesker er født til å gjøre, å hjelpe andre og gjøre sitt for at verden skal være et bedre sted. Det høres kanskje litt overdrevent ut i utgangspunktet, men de sterke møtene jeg har hatt med flyktninger og vanskeligstilte har virkelig preget meg. Jeg opplevde situasjoner med folk som har vært i total krise, folk som har følt seg glemt, folk som har mistet håpet, folk som har mistet alt og bare møter avsky og blir mistenkeliggjort, og folk som lever i konstant uvisshet om fremtiden. Det går ikke an å ikke bli påvirket av sånne opplevelser når man kommer tett inn på folk og ser hvordan de virkelig har det. Det er så lett å bare se noen overskrifter i avisa uten å bli påvirket fordi alt virker så fjernt. Det største problemet jeg har vært borti er uvitenhet. Det at folk ikke vet hvordan det egentlig er med flyktninger og vanskeligstilte gjør at det blir mange negative holdninger. Mange som f.eks. tror at de fleste er lykkejegere eller late folk som bare vil få alt uten å løfte en finger, at det er deres egen skyld at de har kommet oppi den situasjon de er oppi. Det å ta seg tid til å se mennesker og snakke sammen med dem mener jeg er vesentlig for å bli mer opplyst og for å få mer forståelse for hvordan det egentlig er i verden.

Som guide og koordinator har jeg felt mange tårer men jeg har også kjent hvordan hjertet mitt vokser når jeg har vært så heldig å være med på å hjelpe noen. Jeg har møtt mennesker som har mistet alt men som samtidig sier til meg at nå må de prøve å akseptere sitt nye liv og gjøre det beste ut av det.

Dessverre er ikke alle like sterk og noen trenger mer hjelp til å komme til det punktet. Jeg har opplevd å være med å hjelpe noen som sluttet å spise og bare lå i sengen hele tiden. Gleden var ubeskrivelig når jeg fikk høre hvordan de har kommet seg opp av senga og gleder seg til neste dagen etter de tiltak som vi satt i gang.


En berikelse i livet mitt

Det er veldig viktig å tenke inkludering og ikke bare integrering. Det går ikke an å integrere andre hvis de ikke blir inkludert i samfunnet vårt. Det betyr at hver enkelt av oss må strekke ut hånden å si hei, bli med meg! Som guide har jeg blitt kjent med en person, også fant vi ut at vi hadde mye til felles. Vi har trent taekwondo sammen, vi har sunget i kor sammen, vi har drevet med håndarbeid sammen, vi har delt tårer og mye latter sammen. At jeg inkluderte denne personen i livet mitt har ikke bare vært til hjelp for dem, jeg har også fått meg en venn for livet. De har også vært til hjelp for meg og beriket livet mitt.

Som koordinator har jeg vært med på å presentere guidene for familier. Den første gangen husker jeg hvor lykkelig familien ble når de fikk høre at guiden hadde lyst til å bli kjent med dem, være sammen med dem, og å inkludere dem i samfunnet. De var bare så utrolig glade og takknemlige. Jeg husker at jeg tenkte at det var så trist at noen følte seg så isolert og alene at det ble så stor glede bare over å oppleve at noen brydde seg. Jeg husker også at jeg følte meg så lykkelig selv etterpå og tenkte at wow! jeg har nettopp opplevd noe stort. Den følelsen var virkelig fantastisk! Dette må jeg få oppleve igjen.


Den største utfordringen

Den største utfordring jeg har som koordinator i Verdige Smil er når folk vil ha hjelp, råd, eller info om asylsøknadene sine og hvordan å påvirke prosessen. Vi har ikke lov til å blande oss inn i søknadsprosessen så jeg må ofte henvise til mottakene og si at de må selv ta kontakt med mottakene for å få hjelp. Det eneste tiltaket jeg kan gjøre er å vise dem nettsidene til UDI der det oppgis informasjon om søknadsprosessen og rettighetene og plikter til asylsøkere. Det er tøft når man ikke alltid kan hjelpe og ser at andre blir stresset eller redd av å gå rundt i lang tid med uvitenhet om sin egen fremtid. Jeg har også vært borti flere tilfeller der folk får dårlig råd fra andre asylsøkere om å lyve eller om å overdrive historien sin for å påvirke resultatet av asylsøknaden sin. Det synes jeg er utrolig leit oppfordrer alltid folk til å ikke lytte til sånt tull. Jeg forstår at mange kommer fra land der myndighetene ikke er til å stole på, og det er derfor mange føler at de må ty til slike metoder. Jeg må ofte forklare at myndighetene i Norge ikke er slik og at her kan man stole på politiet. Jeg sier at det er viktig å fortelle sannheten og at grunnen til at mange blir mistenkeliggjort er akkurat på grunn av at flere lyver og myndighetene dermed må bruke store ressurser på å sjekke opplysningene som ikke alltid er sanne.


I taekwondo må jeg lese elevenes ed før hver trening

Å være en del av teamet i Verdige Smil er for meg et stort steg i riktig retning mot å være et medmenneske og gjøre mitt for at verden skal være et bedre sted. I taekwondo må jeg lese elevenes ed før hver trening. De to siste delene av elevenes ed er:

– Jeg skal bli en forkjemper for frihet og rettferdighet.

– Jeg skal hjelpe til med å bygge en fredeligere verden.

Når jeg begynte å trene taekwondo så syntes jeg at elevenes ed kanskje var litt overdreven og hvordan skulle lille meg klare å oppfylle de to siste punktene. Jeg er jo bare en dråpe i havet. Gjennom å være en liten del av Verdige Smil får jeg være med på å hjelpe noen mennesker og da klarer jeg faktisk å oppfylle de to siste punktene! Jeg har også lært at det er mange måter man kan bidra til å bygge en fredeligere verden. Bare det å ta seg tid til å se andre rundt deg og la dem vite at de er blitt sett kan i seg selv oppleves som noe stort for den som blir sett. F.eks. når man går ned en gate og møte på en tigger, det er ikke alltid at man trenger å gi penger. At du smiler til dem eller tar deg tid til å hilse på dem og kanskje slå av en prat kan være med på å berike dagen både for tiggeren og for deg selv.

Etter jeg ble en del av Verdige Smil teamet ble jeg presentert for flere andre organisasjoner som også gjør sitt for å hjelpe andre medmennesker. Jeg hadde ingen anelse om omfanget av organisasjoner og mennesker der ute som virkelig bryr seg og jobber for å gjøre en forskjell i verden. Trondheim Kommune har også et prosjekt der de holder på å kartlegge alle organisasjoner og jobber for å samle dem til samarbeid og samhandling. Det å se mange av de organisasjonene og menneskene samlet på et sted for å jobbe sammen med hverandre var virkelig oppløftende.

Selv om vi, hver for oss, er en dråpe i havet, så utgjør alle dråpene selve havet.

Med vennlig hilsen
Lena Jazelle Larsen
Frivillig koordinator og venneguide i Verdige Smil
Epost: lena.larsen@verdigesmil.no

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/wow-jeg-har-nettopp-opplevd-noe-stort/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Redd de går i glemmeboka https://verdigesmil.no/blogg/redd-de-gar-i-glemmeboka/ https://verdigesmil.no/blogg/redd-de-gar-i-glemmeboka/#respond Sun, 21 Feb 2016 19:49:33 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=1130
Internasjonal Kvinneforening Frøya arrangerer matfest til inntekt for Verdige Smil. Foto: Rosalyn Bontuyan Før jul inviterte Internasjonal Kvinneforening Frøya til matfest på Frøya, til inntekt for ebola-ofrene i Sierra Leone. Da vi ankom festen var det allerede mye folk som hadde kommet, og på kjøkkenet var damene i Internasjonal Kvinneforening Frøya travelt opptatt med å …
]]>
Internasjonal Kvinneforening Frøya arrangerer matfest til inntekt for Verdige Smil. Foto: Rosalyn Bontuyan

Før jul inviterte Internasjonal Kvinneforening Frøya til matfest på Frøya, til inntekt for ebola-ofrene i Sierra Leone.

Da vi ankom festen var det allerede mye folk som hadde kommet, og på kjøkkenet var damene i Internasjonal Kvinneforening Frøya travelt opptatt med å gjøre klar maten. Lokalet fyltes etterhvert opp med folk, og totalt kom det ca 120 personer, det dobbelte av hva man hadde forventet, ifølge en av damene i foreningen. En fantastisk buffet med mat fra mange land møtte gjestene og den falt tydeligvis i smak hos de fleste.


John Vidar Samdal fra Verdige Smil forteller litt om Verdige Smils viktige areid i Sierra Leone.Foto: Chularat Sunthonwat

Verdige Smil takker arrangøren

Etter middagen benyttet John Vidar Samdal fra Verdige Smil sjansen til å takke arrangørene for den fantastiske innsatsen de hadde lagt ned til ære for barna i Sierra Leone. Han hadde også en powerpointpresentasjon som viste Verdige Smils arbeid i Sierra Leone, samt info om ebolasituasjonen og behovet for hjelp og støtte.

Etter dette var det klart for nok en fantastisk buffet, denne gang med kaker og dessert, før det var klart for bruktauksjon og loddsalg.

Et veldig bra arrangement fra Internasjonal Kvinneforening Frøya, med god stemning og mye god mat.

Kvinneforreningen fikk inn over 11 000 kroner gjennom matfesten. På vegne av Verdige Smil sier jeg tusen takk til damene på Frøya for et fantastisk bra arrangement og for denne svært viktige støtten! Det ble også opprettet en innsamlingsaksjon gjennom Verdige Smil sin nettside, som varte ut året.


Verdige Smil i Bo, Sierra Leone, sammen med barna som nå får støtte til deres skolegang takket være Internasjonal Kvinneforening Frøya.

Ebola-ofre får hjelp

Alle disse barna hadde mistet sine foreldre pga Ebola og hadde ingen som kunne hjelpe dem med å fortsette sin skolegang. Midlene fra innsamlingen har nå blitt brukt til å støtte 10 barn med skolebøker, skolesekker, skrivesaker, skoleuniformer, sko, undertøy, skoleavgifter og andre utgifter som kommer med deres skolegang. Denne støtten er nok til å holde barna på skolen i ett år.

Lederen for Internasjonal Kvinneforening Frøya, Marlene van Rooyen-dahl, forteller:

«Vi i Internasjonal Kvinneforening Frøya er så klart damer fra forskjellige land som samles en gang i måneden for å diskutere med og motgang for oss som innvandrere på Frøya. Og så klart for å bli kjent med flere fra andre kulturer. Vi holder en matfest en gang i året for støtte til en god sak. I år er det ebola-ofrene vi ønsker å støtte, siden vi er redd at de går i glemmeboken.»

Det er fortsatt mulig å donere et engangsbeløp til dette viktige formålet eller å bli fadder for barna.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/redd-de-gar-i-glemmeboka/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Endelig Ebola-fritt https://verdigesmil.no/blogg/endelig-ebola-fritt/ https://verdigesmil.no/blogg/endelig-ebola-fritt/#respond Sat, 07 Nov 2015 14:55:25 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=1108
Feiring etter at Sierra Leone endelig er erklært Ebola-fritt. Foto: Cocorioko I dag, 7. november 2015, har Sierra Leone gått 42 dager uten nye Ebola-tilfeller og landet er derfor erklært Ebolafritt av WHO. Tusenvis av mennesker har fylt Sierra Leones gater siden i går for å feire sin «frihet». Dette er også en tid for …
]]>
Feiring etter at Sierra Leone endelig er erklært Ebola-fritt. Foto: Cocorioko

I dag, 7. november 2015, har Sierra Leone gått 42 dager uten nye Ebola-tilfeller og landet er derfor erklært Ebolafritt av WHO. Tusenvis av mennesker har fylt Sierra Leones gater siden i går for å feire sin «frihet». Dette er også en tid for refleksjoner og å minnes helsearbeiderne som mistet livet mens de reddet liv og alle de til sammen 11314 personene som mistet livet pga Ebola i Vest Afrika. I Sierra Leone, der Verdige Smil jobber, døde nesten 4000 som følge av sykdommen. Dette betyr bortgang av forsørgere, foreldre, omsorgspersoner og trygghet. Dette betyr også at tusenvis av barn er blitt foreldreløse.

Alle er i feststemning etter at den gode nyheten har blitt annonsert. Foto: Cocorioko

Ebola-epidemien som har rystet Vest Afrika startet med smitte av én person mener
forskerne. Denne varianten av Ebola har blitt genetisk sporet til en person som mest sannsynlig ble smittet av en flaggermus. Det som er helt sikkert er at den videre smitten har skjedd fra menneske til menneske.

I Sierra Leone startet spredningen med en tradisjonell healer. Healeren behandlet en person som var smittet av viruset ved grensen til Guinea, hvor utbruddet startet i februar 2014. Mange kom i begravelsen hennes, og 14 ble smittet mens de klargjorde liket (vasking, og andre tradisjonelle ritualer) og begravde liket.

Hundrevis av foreldreløse barn har søkt hjelp hos oss etter at de mistet sine foreldre/forsørgere pga den dødelige sykdommen.

Ved hjelp av våre fantastiske faddere gir vi mange foreldreløse og ressursvake barn en trygg hverdag, med trygge voksne hos en familie som blir deres nye hjem.

Hva barna går gjennom

To av mange barn som mistet foreldrene sine pga Ebola. De er blant de heldige som nå får hjelp fra Verdige Smil.

Kan du tenke deg hvordan det føles å miste en man er glad i, eller for et barn å miste sine foreldre, å bli utstøtt i ditt lokalmiljø hvor alle er redde for å omgås deg? Det er ikke nytt at barn blir foreldreløse i Sierra Leone av ulike årsaker (sykdom og som følge av fødselsrelaterte årsaker). Sierra Leone og andre afrikanske land har en tradisjon der foreldreløse barn ofte blir tatt vare på av besteforeldre, andre slektninger og naboer.

Det som er annerledes med barn som er blitt foreldreløse som følge av Ebola er at de først blir satt i karantene, isolert fra sitt lokalsamfunn i 21 dager etter at de har mistet et familiemedlem, og antall karentane-dager ganges med antall familiemedlemmer som har mistet livet.

Regjeringen jobber med å reintegrere barna med sine gjenlevende slektninger. I mange tilfeller har slektningene nektet å ta vare på barna i frykt av å selv bli smittet. Regjeringen har ikke nok ressurser til å spore opp alle barna, slik at barn blir oversett og havner på gata. Som de fleste gatebarn er det en risiko for at barna blir utsatt for kriminelle handlinger. Noen jenter har begynt å selge sex for å forsørge seg selv.

Foreldreløse barn etter Ebola er spesielt sårbare, og mange er traumatiserte etter alt de har gått gjennom og fortsatt går gjennom pga stigmatisering og marginalisering i sitt lokalmiljø.

I tillegg strever barna daglig for å ha litt mat. Utdanning forblir en drøm for disse barna som knapt har råd til et måltid om dagen.

Hva Verdige Smil har gjort siden Ebola-utbruddet

Verdige Smil har drevet informasjonsarbeid i religiøse forsamlinger om smittefare og hvordan man kan hindre å bli smittet (religiøse forsamlinger var på dette tidspunktet de eneste lovlige samlingsstedene). I forbindelse med informasjonsarbeidet delte organisasjonen ut bøtter med kran og klor for deinfisering av hendene. Dette gjorde vi i områdene der fadderbarna bor. Ca. 15 000 fikk direkte nytte av dette.

Organisasjonen har sosialarbeider og helsepersonnel som følger opp sårbare barn og gir psykososial hjelp.

Verdige Smil har delt ut mat og såpe til håndvask som nødhjelp til hundrevis av de etterlatte. Dette har vi kun fått til ved hjelp av flaskeinnsamlinger og økonomisk støtte fra våre faddere, engangsgivere og bedrifter som Lises Brudesalong og Kjeøy regnskap. Tusen takk skal dere ha! Det disse barna trenger nå er psykososial hjelp, langssiktig hjelp i form av beskyttelse fra voksne personer som ikke bruker dem til kriminelle handlinger, skolegang, mat og et trygt hjem å bo i. På denne måten kan man hindre at de havner på gata.

Gjennom Verdige Smil kan man hjelpe foreldreløse barn med psykososial hjelp, fylle tomme mager, og forhindre prostitusjon og kriminalitet ved å gi barna skolegang.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/endelig-ebola-fritt/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Drama-workshop https://verdigesmil.no/blogg/drama-workshop/ https://verdigesmil.no/blogg/drama-workshop/#respond Sun, 30 Aug 2015 19:54:29 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=1087
Verdige Smil tilbyr drama som inkluderingsarena inn mot barneskolen/SFO. Verdige Smils dramaprosjekt er for barn som går på barneskole/SFO i alderen 6-13 år. Vårt tilbud er en åpen dramaworkshop med ulike teatermetoder der barna selv lager en forestilling. Hva vil barna få ut av dette? Barna får lære ulike dramaleker Barna får lære hvordan de …
]]>

Verdige Smil tilbyr drama som inkluderingsarena inn mot barneskolen/SFO. Verdige Smils dramaprosjekt er for barn som går på barneskole/SFO i alderen 6-13 år. Vårt tilbud er en åpen dramaworkshop med ulike teatermetoder der barna selv lager en forestilling.

Hva vil barna få ut av dette?

  • Barna får lære ulike dramaleker
  • Barna får lære hvordan de kan lage en historie fra bunnen av
  • Barna lærer å bygge opp rollekarakterer og hvordan man bygger opp en forestilling

Programmet for 2015

Høsten 2015 har vi inngått et samarbeid med Lilleby skole i Trondheim.

Hva:

Barn i SFO. Hver gruppe kan ta inntil 8-10 barn. Vi bruker 2 samlinger på innøving, og 1 samling på visning.

Tidsrom:

Uke 1: Planlegging i samarbeid med SFO-leder og/eller andre fra skolen
Uke 2 – 4: Dramaforløp modul 1
Uke 5-7: Dramaforløp modul 2
Uke 8: Evaluering

Hvem leder kurset:

Kurset ledes av teaterpedagog med bakgrunn fra arbeid med barn med både innvandrerbakgrunn og etnisk norske i alle aldre.

Syns dere dette tilbudet er interessant og ønsker samarbeid med oss? Send e-post til: samarbeid@verdigesmil.no, kontaktperson: Margaret Moiba.

Dette prosjektet er støttet av Trondheim Kommune.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/drama-workshop/feed/ 0 (c) Highwaystarz | Dreamstime.com https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-group-children-enjoying-drama-class-together-image55065217
Mosjon for alle https://verdigesmil.no/blogg/mosjon-for-alle/ https://verdigesmil.no/blogg/mosjon-for-alle/#respond Mon, 16 Feb 2015 09:45:32 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=1055
En del av Verdige Smils team ved Ringvebukta Friskluft er godt, uansett vær! Verdige Smil arrangerer årlig aktiviteter for å engasjere folk rundt det å gi tilbake til sitt lokalsamfunn. 19 Juli i 2014 gjennomførste vi aktiviteten «Mosjon for Alle» ved Ladestien i Trondheim. På denne lørdagen var det sol og varme, og Ladestien var …
]]>
En del av Verdige Smils team ved Ringvebukta

Friskluft er godt, uansett vær! Verdige Smil arrangerer årlig aktiviteter for å engasjere folk rundt det å gi tilbake til sitt lokalsamfunn. 19 Juli i 2014 gjennomførste vi aktiviteten «Mosjon for Alle» ved Ladestien i Trondheim. På denne lørdagen var det sol og varme, og Ladestien var full med mennesker som nøt dagen. Takk til alle som tilbrakte dagen sammen med oss!

Mustafa Moijeuh leker med barna under arrangementet

Vi startet dagen med mosjon for alle med tur fra Korsvika til Ringvebukta, hvor vi tilbrakte resten av dagen med grilling og aktiviteter for store og små. Alle barn som deltok på aktiviteter fikk selv velge premie. Vi var heldige som hadde fått mange premier fra diverse butikker på Melhus (Vitus apotek, Jordbærpikene, Jernia, Amigos og Sporthuset), Tiller (Elkjøp, Extra Leker, Barnas Hus og EGON) og Trondheim sentrum (Garnhuset i Fjordgt.62, Lillemartine og BR-leker ved Byhaven). Tusen takk for deres støtte til å gjøre denne dagen ekstra spesiell for barna.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/mosjon-for-alle/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Hipp hurra for nye faddere https://verdigesmil.no/blogg/hipp-hurra-for-nye-faddere/ https://verdigesmil.no/blogg/hipp-hurra-for-nye-faddere/#respond Sun, 08 Feb 2015 10:00:03 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=1062
Et av de foreldreløse barna som Verdige Smil nå har tatt inn i sitt fadderprogram takket være flere faddere Ifølge Verdens Helseorganisasjons (WHO’s) rapport 06.02.2015 har 9004 mennesker dødd av ebola i Sierra Leone, Guinea og Liberia. Det er tilsammen registrert 22525 tilfeller. Tusenvis av barn har mistet enten én eller begge foreldre som følge …
]]>
Et av de foreldreløse barna som Verdige Smil nå har tatt inn i sitt fadderprogram takket være flere faddere

Ifølge Verdens Helseorganisasjons (WHO’s) rapport 06.02.2015 har 9004 mennesker dødd av ebola i Sierra Leone, Guinea og Liberia. Det er tilsammen registrert 22525 tilfeller.

Tusenvis av barn har mistet enten én eller begge foreldre som følge av epidemien. Verdige Smil har hjulpet og hjelper fortsatt mange av de etterlatte barna og familier i Bo, Sierra Leone. Gjennom flaskeinnsamling har vi siden oktober støttet med flere tusen kg mat og hygiene-artikler. Vi setter stor pris på alle som allerede har bidratt med flaskepant. Det er fortsatt mulig å levere flasker til dette formålet. Vi i Verdige Smil Trøndelag har planlagt et loppemarked 1.mars i samarbeid med Trondheim Bryteklubb hvor tema er Foreldre og Barn. Til dette trenger vi leker, barneklær, barnebøker, barnesko, mammaklær, babyutstyr, sportsutstyr, barnevogner o.l. All støtte mottas med stor takk.

Innkjøp av ris til å støtte barn og ungdom som har blitt foreldreløse pga Ebola.

Den siste tiden har Verdige Smil fått nye faddere og med deres fadderskap har vi nå kunnet ta inn flere av barna som har blitt foreldreløse pga Ebola i vårt fadderprogram. Barna får da hjelp gjennom et familiehjems-tilbud hvor de får omsorg, støtte til mat, skolegang, helsehjelp og sosiale aktiviteter.

«De nye barna har blitt godt tatt i mot av resten av fadderbarna. Vi har hatt mange samtaler med barna, da de har gått gjennom mye vondt og mistet foreldre sine. Fra å være stille og mye for seg selv ser vi nå at de nye barna er mer og mer med andre barn og leker fint sammen med dem. Videre er det mange foreldreløse og ressurssvake barn som venter på å bli tatt inn i Verdige Smils familiehjems-ordning.» – skriver en av koordinatorene i Verdige Smil i Sierra Leone.

Det er derimot håp. Mye tyder på at epidemien nærmer seg slutten siden tallet på nye mennesker som blir smittet av viruset er sterkt redusert i det nye året. I Sierra Leone har man opphevet karantene og begrensning i inn og utreise for de distriktene som har vært under slike restriksjoner. Det er også planlagt skolestart i mars og våre fadderbarn gleder seg til å begynne på skolen igjen.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/hipp-hurra-for-nye-faddere/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
En fantastisk følelse https://verdigesmil.no/blogg/en-fantastisk-folelse/ https://verdigesmil.no/blogg/en-fantastisk-folelse/#respond Mon, 02 Feb 2015 10:30:29 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=939
Janne og Margaret holder kurs ved Trondheim Mottakssenter. Siden Trondheim Mottakssenter og Verdige Smil startet sitt samarbeid i 2013 har vi gjort mye sammen. Det er en fantastisk følelse å bidra med informasjonsmøter om norsk levesett, det norske barnevernet og barneloven. Informasjonsmøtene har vært vellykkede, med mange deltakere fra flere forskjellig land. Det er bra …
]]>
Janne og Margaret holder kurs ved Trondheim Mottakssenter.

Siden Trondheim Mottakssenter og Verdige Smil startet sitt samarbeid i 2013 har vi gjort mye sammen. Det er en fantastisk følelse å bidra med informasjonsmøter om norsk levesett, det norske barnevernet og barneloven. Informasjonsmøtene har vært vellykkede, med mange deltakere fra flere forskjellig land. Det er bra å se hvordan Janne klarer å engasjere menneskene på møtene. Det ble stilt mange spørsmål og mye ble diskutert, og vi har fått gode tilbakemeldinger fra både ledelsen og deltakerne på møtene. Vi er så heldige som har Advokat Janne Fjelnseth som vår juridiske rådgiver i Verdige Smil, som tar seg fri fra sin betalte jobb for å jobbe frivillig for Verdige Smil (møtene har ofte foregått på dagtid). Takk for din innsats Janne.

Hvis du er interessert i å bidra som kurs eller foredragsholder i Verdige Smil, så kan du trykke her.

Janne Fjelnseth

Janne Rebecca Fjelnseth er utdannet advokat og har kompetanse som forsvarer i straffesaker, barnerett, barnevern, diskriminering, arbeidsrett, utlendingsrett, psykisk helsevern, kjøpsrett og avtalerett. Hun har mange års erfaring og sterkt engasjement for individets rettigheter/rettssikkerhet. Janne er styremedlem i Verdige Smil.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/en-fantastisk-folelse/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Verdige Smil hjelper Ebola-rammede https://verdigesmil.no/blogg/verdige-smil-hjelper-ebola-ram/ https://verdigesmil.no/blogg/verdige-smil-hjelper-ebola-ram/#respond Fri, 23 Jan 2015 07:30:51 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=979
Noen av barna Verdige Smil har støttet med mat og hygieneartikler Verdige Smil har jobbet aktivt for å minimere spredning av Ebola siden utbruddet i Sierra Leone. Dette ved å gi ulik støtte til våre direkte støttemottakere og i lokalmiljøet hvor våre fadderbarn bor. I tillegg til dette har vi hatt et intensivt informasjonsarbeid som …
]]>
Noen av barna Verdige Smil har støttet med mat og hygieneartikler

Verdige Smil har jobbet aktivt for å minimere spredning av Ebola siden utbruddet i Sierra Leone. Dette ved å gi ulik støtte til våre direkte støttemottakere og i lokalmiljøet hvor våre fadderbarn bor. I tillegg til dette har vi hatt et intensivt informasjonsarbeid som varte over flere uker samt utdeling av hygieneartikler i flere religiøse institusjoner (kirker og moskéer har vært eneste lovlige samlingsplass nå mens Sierra Leone prøver å få kontroll på Ebola-viruset).

Organisasjonen besøkte videre flere hjem som var blitt satt i karantene pga ett eller flere dødsfall i deres hjem som følge av Ebola. Besøkene ble gjort etter at hjemmene var erklært Ebola-frie. I flere måneder har Verdige Smil gitt hjelp til mennesker som er direkte rammet av Ebola ved å dele ut mat og hygieneartikler. Organisasjonen håper å gi denne støtten i de påfølgende månedene, og vi håper inderlig at Ebola snart blir historie i Sierra Leone. Vi takker alle som har bidratt og fortsatt bidrar for å gjøre dette mulig, både gjennom å donere tomflasker og ved direkte økonomisk støtte. Tusen hjertelig takk!

Mange barn som har blitt foreldreløse som følge av ebola har søkt hjelp hos oss. Ved hjelp av nye faddere gir vi nå langsiktig støtte til noen av disse barna. Det var ikke en lett oppgave for teamet vårt i Sierra Leone å velge ut hvem som skulle få hjelp først. Vi ønsker å støtte flere, men trenger da hjelp fra deg. Vil du være med og hjelpe noen av disse barna slik at de kan ha en tryggere framtid? Bli fadder ved å trykke på denne linken.

Under er bilder av flere ebola-rammede som Verdige Smil har støttet med mat og hygieneartikler.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/verdige-smil-hjelper-ebola-ram/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Den perfekte kjolen https://verdigesmil.no/blogg/den-perfekte-kjolen/ https://verdigesmil.no/blogg/den-perfekte-kjolen/#respond Wed, 14 Jan 2015 08:00:02 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=956
Lises Brudesalong bidrar med hjelp til selvhjelp gjennom Verdige Smil. Dette gjør de ved å donere mange flotte og splitter nye kjoler som vi sender videre til Sierra Leone. Kjolene blir leid ut og inntektene går med til å gi kontinuerlig støtte til våre prosjekter i Sierra Leone. Lises Brudesalong AS er en moderne brudesalong …
]]>
Lises Brudesalong bidrar med hjelp til selvhjelp gjennom Verdige Smil. Dette gjør de ved å donere mange flotte og splitter nye kjoler som vi sender videre til Sierra Leone. Kjolene blir leid ut og inntektene går med til å gi kontinuerlig støtte til våre prosjekter i Sierra Leone. Lises Brudesalong AS er en moderne brudesalong to mil sør for Trondheim. Da en av Verdige Smils representanter i privat ærend besøkte brudesalongen ble hun møtt med dyktige service-innstilte mennesker som var klar til å hjelpe henne med å velge den perfekte kjolen. Da de fikk høre om organisasjonen og våre prosjekter bestemte de seg for at vårt arbeid var noe de ville se nærmere på og kanskje støtte på ulike måter.

Noen av de nydelige kjolene som ble donert

Kjole-utleie er et av de tiltakene som Verdige Smil håper kan være med å gjøre vårt arbeid bærekraftig. Verdige Smil ønsker å bygge opp innteksbringende aktiviteter rundt våre prosjekter, hvor prosenter av overskuddet går til å dekke driftkostnader. Resterende overskudd går til å videreutvikle våre prosjekter. Støtten fra Lises Brudesalong vil spesifikt bli brukt til å dekke driftkostnader ved en barnehage som vi starter i Sierra Leone i løpet av 2015. Barnehagen har vært registrert en god stund, men på grunn av Ebola-epidemien som har herjet landet er ikke alt klart til oppstart ennå. Det som mangler nå er diverse utstyr og leker. Vi håper å kunne fortsette arbeidet og åpningen så snart Ebola ikke lenge er en trussel i landet. Ta kontakt om du kunne tenke deg å følge opp dette prosjektet. (E-post: info@verdigesmil.no)

Verdige Smil er en non-profitt organisasjon. Det betyr ikke at vi ikke driver med aktiviteter som skaper inntekt, men at eventuell inntekt brukes til å videreutvikle organisasjonens virksomhet. Det kan være å utvikle et allerede eksisterende prosjekt, eller det kan være å etablere nye prosjekt. Inntektene som genereres blir investert i regionen der de ble skapt. Denne helhetlige oppbygningen av vår virksomhet bidrar med å skape nye arbeidsplasser og er med og bidrar til utvikling av lokalsamfunnet vi jobber. Vi er takknemlige for at Lises Brudesalong bidrar i dette viktige arbeidet.

Husk at hvem som helst, private som bedrifter, kan være med å støtte oss og bygge opp inntektskilder rundt våre prosjekter. Hvis du tror på hjelp til selvhjelp og ønsker å engasjere deg sammen med oss, send epost til info@verdigesmil.no eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under. Du kan se mer om bedriftssamarbeid med Verdige Smil ved å trykke her.

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/den-perfekte-kjolen/feed/ 0 Verdige Smil Blogg
Flaskeinnsamling for mat og trygge hjem https://verdigesmil.no/blogg/flaskeinnsamling-for-mat-og-trygge-hjem/ https://verdigesmil.no/blogg/flaskeinnsamling-for-mat-og-trygge-hjem/#respond Wed, 07 Jan 2015 14:30:07 +0000 https://verdigesmil.no/blogg/?p=880
Hver flaske teller! Vårt arbeid er basert på dugnad og egeninnsats. Alle midler går uavkortet til formålet! Den smittsomme sykdommen Ebola har tatt mange liv i Sierra Leone. Flere barn er blitt foreldreløse. Noen av disse har ingen gjenlevende omsorgspersoner som kan ta seg av dem. Fremtiden deres er svært usikker. Verdige Smil ønsker å …
]]>

Hver flaske teller! Vårt arbeid er basert på dugnad og egeninnsats. Alle midler går uavkortet til formålet!

Den smittsomme sykdommen Ebola har tatt mange liv i Sierra Leone. Flere barn er blitt foreldreløse. Noen av disse har ingen gjenlevende omsorgspersoner som kan ta seg av dem. Fremtiden deres er svært usikker. Verdige Smil ønsker å hjelpe de etterlatte barna men trenger hjelp. Verdige Smil startet å iverksette tiltak for å beskytte våre fadderbarn og deres lokalsamfunn allerede i Juni 2014. Vi drev folkeopplysning og over 15000 mennesker fikk informasjon, mange religiøse steder ble besøkt og beholdere med kran og klor ble delt ut (alle sosial aktivitet har nå vært forbudt i mange måneder, og den eneste lovlige sosiale samlingsplassen er i kirker og moskeer).

Fokuset vårt er nå det som kommer i kjølvannet av Ebola. I flere måneder har vi delt ut mat og hygiene artikler til over 50 mennesker ved hjelp av flaskeinnsamlingen. Vi takker alle som har vært med og som fortsatt er med og støtter oss i denne viktige saken.

Har du flasker å gi bort eller ønsker du å bli med å samle inn flasker til vårt arbeid med ressurs-svake og foreldreløse barn i Sierra Leone, ta kontakt. Vi har flere kontaktpersoner som tar imot på flere steder. Du kan også sende oss mail om du har flasker å gi bort til en viktig sak.

Vi oppfordrer skoler, arbeidsplasser og private hjem til å være med og bidra.

Pengene brukes til å hjelpe foreldreløse barn ut av ekstrem fattigdom, gi dem mat og holde de borte fra gaten ved å gi dem skolegang.

Ta kontakt

Send epost til info@verdigesmil.no eller ring til Margaret Moiba på tlf 93094927 for å avtale tidspunkt for henting eller levering av flasker. Du kan også se på vår side for flaskeinnsamling på Facebook. Ønsker du også å ta i mot i regi av Verdige Smil eller har andre spørsmål, ta kontakt på info@verdigesmil.no

Dersom du ikke kan levere eller donere flasker men likevel ønsker å støtte vårt arbeid kan du gjøre dette ved å donere et valgfritt beløp til konto: 4230.56.57926 (merk med «pant») eller bruk vårt skjema her: https://verdigesmil.no/stott-oss/gi-et-engangsbelop/

]]>
https://verdigesmil.no/blogg/flaskeinnsamling-for-mat-og-trygge-hjem/feed/ 0 Verdige Smil Blogg