Hjem » Givere i Fokus » Vår første eksterne støttespiller – Hitra Lutefisklag

Vår første eksterne støttespiller – Hitra Lutefisklag

Arve og Kolbjørn i 2009 i Sierra Leone

Det er med glede jeg ønsker å fortelle dere om et Lutefisklag på Hitra. Året er 2011 da jeg og Tina bestemmer oss for å starte et samarbeidsprosjekt ved navn Hand to Hold. Begge har sine pågående engasjement og støtter mennesker som har begrenset tilgang på ressurser. Det var gjennom dette samarbeidsprosjektet at jeg bestemte meg for å dra til Hitra og verve givere som kunne støtte 11 foreldreløse barn som har vært tatt hånd om av et team i Sierra Leone.

Jeg har både bodd og jobbet på Hitra og kjenner derfor mange mennesker der. Det første stedet jeg bodde da jeg kom til Norge i 2000 var på Frøya og deretter Hitra. Menneskene her tok godt imot oss og gjorde sitt for at vi skulle føle oss velkomne til de fantastiske øyene Hitra og Frøya. Da jeg var ferdig utdannet som næringsmiddelteknolog fikk jeg også min første jobb på Hitra ved HitraMat AS og derfor ble jeg også kjent med flere mennesker gjennom jobben, deriblant Arve Ulrik Fjeldberg. Arve og en annen kollega, Kolbjørn Ulvan, var også med på reisen til Sierra Leone da jeg og min mann skulle gi vårt ja til hverandre.

Barna ferdigpyntet til Jul i 2012

Arve har siden hatt forkjærlighet for Sierra Leone og engasjert seg i saker som gjelder Sierra Leone. Jeg fortalte senere Arve om vårt engasjement i Sierra Leone og ba om støtte til å spre ordet om vårt arbeid. Arve er også en av hovedpersonene bak Hitra Lutefisklag, og han inviterte meg derfor til å komme på en samling laget skulle ha for å fortelle om vårt arbeid. Med glede takket jeg ja til invitasjonen. Jeg hadde fått litt informasjon om Lutefisklaget, at det var et lite lag med voksne menn som har interesse for blant annet lokale delikatesser. På vei til Hitra hadde jeg mange tanker. Jeg var nervøs og var usikker på om jeg kom til å føle meg komfortabel med laget og om jeg i det hele tatt kom til å få oppmerksomhet fra lagmedlemmene om vårt arbeid.

Da jeg kom inn på samlingsstedet ble jeg møtt av et vakkert syn. Lokalet var staselig pyntet til fest og det luktet av deilige delikatesser. En etter en kom flere medlemmer og gjorde sitt for at jeg skulle føle meg velkommen. Vi snakket sammen både om prosjektet jeg var kommet for å representere og andre interessante temaer mens vi koste oss med god mat. Etterpå kom tiden for foredraget. Jeg viste frem en video av barna og fortalte om våre planer videre. Det kom mange spørsmål som jeg forsøkte å svare på så godt jeg overhodet kunne. Dette var første gang jeg snakket foran en forsamling om vårt arbeid og jeg visste ikke hvordan det hadde gått. Laget skulle stemme for og imot å bruke kontingent-pengene på dette prosjektet. Jeg kom hjem med en følelse av usikkerhet om vi i det hele tatt kom til å få noe støtte. Noen dager senere fikk jeg følgende skriv:

«Hitr` Forenede Lutefisklag


Det ble fremsatt forslag fra undertegn. om å støtte foretaket med Kr. 3.000,- noe som tilsvarer vår kapital pr 31.12. 2011.
Dette ble enstemmig besluttet! Det betyr videre at BarnehjelpProsjektet vil få spesielt oppmerksomhet i tider som kommer på våre sammenkomster.

Direksjonen
Arve Ulrik og Stig W.»

Utdeling av mat til barna

Medlemmene hadde valgt å bidra med 3000 kroner til de foreldreløse barna slik at de kunne bli tatt hånd om av voksne og få støtte til skolegang. Jeg kan ikke takke laget nok for den støtten vi fikk. Jeg fikk også en opplevelse som jeg sent vil glemme og håper at jeg også gjorde inntrykk på lagmedlemmene. Hand to Hold barna er i dag under organisasjonen Verdige Smil, som jobber både i Norge og i Sierra Leone. Se verdigesmil.no for mer informasjon om vårt arbeid.


Med vennlig hilsen
Margaret Moiba
Medgrunnlegger og Organisasjonsleder

Verdige Smil
mob: 930 949 27
epost: margaret@verdigesmil.no

Kommentarer

kommentarer

Del med dine venner


Submit

Les også

Verdige Smil hjelper Ebola-rammede

Noen av barna Verdige Smil har støttet med mat og hygieneartikler Verdige Smil har jobbet …

Legg igjen en kommentar

Flere tusen mennesker har mistet livet som følge av ebola-viruset. Mange av de etterlatte barna har søkt hjelp hos oss. Vi ønsker å hjelpe barna men trenger din hjelp.