Hjem » Vårt arbeid i Sierra Leone » Hipp hurra for nye faddere

Hipp hurra for nye faddere

Et av de foreldreløse barna som Verdige Smil nå har tatt inn i sitt fadderprogram takket være flere faddere

Ifølge Verdens Helseorganisasjons (WHO’s) rapport 06.02.2015 har 9004 mennesker dødd av ebola i Sierra Leone, Guinea og Liberia. Det er tilsammen registrert 22525 tilfeller.

Tusenvis av barn har mistet enten én eller begge foreldre som følge av epidemien. Verdige Smil har hjulpet og hjelper fortsatt mange av de etterlatte barna og familier i Bo, Sierra Leone. Gjennom flaskeinnsamling har vi siden oktober støttet med flere tusen kg mat og hygiene-artikler. Vi setter stor pris på alle som allerede har bidratt med flaskepant. Det er fortsatt mulig å levere flasker til dette formålet. Vi i Verdige Smil Trøndelag har planlagt et loppemarked 1.mars i samarbeid med Trondheim Bryteklubb hvor tema er Foreldre og Barn. Til dette trenger vi leker, barneklær, barnebøker, barnesko, mammaklær, babyutstyr, sportsutstyr, barnevogner o.l. All støtte mottas med stor takk.

Innkjøp av ris til å støtte barn og ungdom som har blitt foreldreløse pga Ebola.

Den siste tiden har Verdige Smil fått nye faddere og med deres fadderskap har vi nå kunnet ta inn flere av barna som har blitt foreldreløse pga Ebola i vårt fadderprogram. Barna får da hjelp gjennom et familiehjems-tilbud hvor de får omsorg, støtte til mat, skolegang, helsehjelp og sosiale aktiviteter.

«De nye barna har blitt godt tatt i mot av resten av fadderbarna. Vi har hatt mange samtaler med barna, da de har gått gjennom mye vondt og mistet foreldre sine. Fra å være stille og mye for seg selv ser vi nå at de nye barna er mer og mer med andre barn og leker fint sammen med dem. Videre er det mange foreldreløse og ressurssvake barn som venter på å bli tatt inn i Verdige Smils familiehjems-ordning.» – skriver en av koordinatorene i Verdige Smil i Sierra Leone.

Det er derimot håp. Mye tyder på at epidemien nærmer seg slutten siden tallet på nye mennesker som blir smittet av viruset er sterkt redusert i det nye året. I Sierra Leone har man opphevet karantene og begrensning i inn og utreise for de distriktene som har vært under slike restriksjoner. Det er også planlagt skolestart i mars og våre fadderbarn gleder seg til å begynne på skolen igjen.

Kommentarer

kommentarer

Del med dine venner


Submit

Les også

Å være eller ikke å være

Mirjam Fagerheim – en av våre engasjerte givere «Det eneste håp disse barna har er …

Legg igjen en kommentar

Flere tusen mennesker har mistet livet som følge av ebola-viruset. Mange av de etterlatte barna har søkt hjelp hos oss. Vi ønsker å hjelpe barna men trenger din hjelp.