Alt ligger hos barna

Skolegang

Jeg har en innsamlingsaksjon gående for Verdige Smil for å samle inn midler til skolegang i Sierra Leone. Innsamlingsaksjonen slutter 31/12/2018 og jeg håper å samle inn kr 15 000 til dette formålet. Så langt har jeg samlet inn kr 0. Hvis du ønsker å hjelpe til og bidra til dette formålet, klikk på støtt-knappen til høyre.

Aksjonen er laget av: Lysander
[shareaholic app="share_buttons" id="5065251"]
 • kr 0


  Samlet inn
 • kr 15 000


  Innsamlingens mål
 • 0


  Givere
 • 0


  dager igjen

kr 0 Innsamlet

Mål: kr 15 000


Skolegang i Sierra Leone

For alle i Sierra Leone er skolegang forbundet med utgifter. I de første seks årene av et barns skolegang er utgiftene relativt små. Da betaler man for bøker, uniform, sko, skolematerialer, seremonier og skoleaktiviteter. Selv disse utgiftene kan bli i meste laget for en del foreldre og de mest resurssvake har ikke råd til skolegang for alle sine barn. Foreldrene velger da ofte å gi skolegang til sine guttebarn. Noen mener det er bortkastet eller risikofylt å utdanne jenter siden de kan bli gravide og havne utenfor skolen allikevel. Da velger noen familier heller å få sine jentebarn giftet bort fremfor å gi dem en utdannelse. Verdige Smil jobber aktivt for å øke antall barn, og spesielt jenter, som får mulighet til å gå på skole.

Etter sjette klasse må foreldrene betale skoleavgift i tillegg til de andre mindre skoleutgiftene. Skoleavgiften betales for hver termin, og det er tre terminer i hvert skoleår. Prisene per termin ligger mellom 120 000 SLL og 1 000 000 SLL, alt etter hvilket klassetrinn man går og kvaliteten på skolen. 120 000 SLL tilsvarer en månedslønn for en ressurssvak person. Disse avgiftene, i tillegg til at 70% av befolkningen lever under fattigdomsgrensen, gjør at 2/3 av barna i Sierra Leone må slutte sin skolegang etter sjette klassetrinn. Verdige Smil jobber for at barn skal få fortsette sin skolegang etter sjette klassetrinn.


  • kr 0


   Samlet inn
  • kr 15 000


   Innsamlingens mål
  • 0


   Givere
  • 0


   dager igjen

  kr 0 Innsamlet

  Mål: kr 15 000


  Mine egne ord

  Verden er stor, og for å gi barn et bilde av hvordan verden virkelig fungerer, trenger de en ordentlig skolegang. En skolegang som deler verden opp i små biter, og blir gitt til barna bit for bit med en forklaring på hvordan alt fungerer. Ved å gjøre dette får de et større syn på alt, istedet for et trangsynt blikk uten andre synsvinkler. Fremtiden ligger tross alt i barnas hender.


  -Lysander

  Antall aksjoner som pågår nå

  5

  Giverliste

  Antall givere til denne aksjonen:

  0