Hjem » Vårt arbeid i Sierra Leone » Verdige Smils kamp mot Ebola fortsetter

Verdige Smils kamp mot Ebola fortsetter

Verdige Smil Sierra Leone er en ikke-statlig frivillighets-basert humanitær organisasjon, som på dette tidspunkt arbeider i Bo District, i det sørlige Sierra Leone. Hovedfokuset til organisasjonen er utdanning, helse, sosiale tjenester og tilrettelegging for sårbare kvinner og barn.

På grunn av utbruddet av Ebola-viruset har organisasjonen også satt i gang hygieniske og andre forebyggende tiltak til de som er under organisasjonens ansvar. Med hjelp fra Verdige Smil Norge, har organisasjonen fått inn noe midler som har gjort det mulig å drive forebyggende arbeid også i andre områder enn de som er under Verdige Smil S/L. I dette arbeidet har organisasjonen hatt fokus på religiøse grupper og samlingssteder. Denne avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av den viktige rollen lederne for disse institusjonene (imamer og prester) har i nærmiljøet. De er i stand til å spre ordet videre selv når Verdige Smil ikke er til stede.

Bøtter med kran, baljer og klor deles ut i nærområdene. På denne måten er det lettere å opprettholde god hygiene gjennom håndvask. Verdige Smil bestemte at ikke bare de større moskeene og kirkene skulle få tilgang til dette utstyret, men også mindre religiøse samlingssteder i utkantområdene som er vanskeligere å nå.

Søndag den 3. august satte Verdige Smil i gang dette arbeidet, og var i tre ulike områder inkludert Moibawo, Batiama Layout og Madina. Her ble flere områder forsynt med utstyr. Bare denne dagen klarte Verdige Smil å nå ut til over 1000 personer.

Hovedbudskapet vårt var:

  • Ebola eksisterer
  • Nøye håndvask med klorvann er viktig
  • Ikke håndhils eller klem
  • Ikke sitt i samme seng som syke og ikke gi behandling ved å ta på kroppen til den syke
  • Ikke vask døde
  • Unngå store grupper med mennesker, spesielt i områder hvor tilfeller av Ebola er kjent
  • Ikke spis aper, bavianer eller flaggermus
  • Rapporter alltid mistenkte tilfeller av Ebola til sykehuset
  • Ikke ta vare på noen med Ebola hjemme, bring dem til sykehuset

Vi vil med dette takke alle som har bidratt så langt til forebyggende arbeid mot spredning av Ebola. Takk for at dere engasjerer dere sammen med Verdige Smil for å stoppe spredningen av Ebola i Sierra Leone. Som dere ser er teamet i Sierra Leone i full gang med sin informasjonskampanje om Ebola. Vi håper flere joiner oss i denne kampen. Ved at flere støtter kan teamet i Sierra Leone nå flere med sitt viktige arbeid. Ønsker du å bidra til dette viktige arbeidet kan du trykke her eller gi til vår giverkonto 4230.56.57926 (merk med Ebola).

Kommentarer

kommentarer

Del med dine venner


Submit

Les også

Verdige Smil hjelper Ebola-rammede

Noen av barna Verdige Smil har støttet med mat og hygieneartikler Verdige Smil har jobbet …

Legg igjen en kommentar

Flere tusen mennesker har mistet livet som følge av ebola-viruset. Mange av de etterlatte barna har søkt hjelp hos oss. Vi ønsker å hjelpe barna men trenger din hjelp.