Hjem » Vårt arbeid i Sierra Leone » Har nådd ut til tusenvis

Har nådd ut til tusenvis

Verdige Smils frivillige i Sierra Leone driver informasjons-kampanje

Ebola skaper fortsatt store problemer i de landene som er rammet i Vest-Afrika. For å minimere spredning av Ebola er mye av aktivitetene i de landene som er rammet stoppet opp, blant annet gjennom tiltak satt i gang av myndighetene. Dette gjelder også i Sierra Leone. Alle aktiviteter som innebærer at større grupper av mennesker møtes er det blitt inført forbud mot inntil videre. I rundt en måned har to distrikter i Sierra Leone vært satt i karantene. Disse to, Kenema og Kailahun i den østlige delen av landet, har det høyeste tallet av smittede i epidemien. Ebola-utbruddet i Sierra Leone har blitt så alvorlig at staten har erklært unntakstilstand, som innebærer at;

  • alle motorsykler, privat og kommersielt, kun skal brukes på gatene mellom klokken 07:00 og 19:00
  • alle kinoer hvor mennesker møtes for å se fotballkamper eller liknende er stengt
  • alle private apotek blir midlertidig stengt
  • på dette tidspunktet får ingen reise til eller fra Kenema og Kailahun
  • ingen skal begrave en død uten tillatelse fra helse og velferds departementet
  • alle lokale foreninger er midlertidig suspendert. Alle disse aktivitetene og andre er midlertidig forbudt

Det positive med disse handlingene er at det er et samlet tiltak hvor presidenten, ministre, parlamentsmedlemmer, journalister, organisasjoner, politiske partier, og tidligere presidentkandidater alle er med. Verdige Smil S/L har også vært svært aktive i kampen mot denne dødelige epidemien.

En forsamling i en moské får informasjon om ebola av Verdige Smils frivillige i Sierra Leone

Verdige Smil S/L startet kampen mot Ebola ved å støtte opp om de som allerede var under Verdige Smils ansvar. Dette gjennom å gi barna og deres foresatte nok hygieniske artikler, slik som klor og såpe, sammen med informasjon om Ebola for å minimere risikoen for smitte. Dette har kun vært mulig på grunn av den økonomiske støtten fra Verdige Smil Norge, som har mottatt flere donasjoner fra både faddere og andre. Denne støtten har også gjort det mulig for Verdige Smil S/L å jobbe videre med sitt arbeid mot Ebola, gjennom informasjonsspredning og utdeling av hygieniske artikler i andre områder. Hygieniske artikler som er delt ut er blant annet større bøtter med kran, små boller og klor. Dette ble delt ut i åtte områder (Moibawo, Batiama lay-out, Borborcombor, Duber ground, Bo number 2, Bo number 2 extension, Madina og Samamie) rundt om i Bo.

Informasjons-kampanje om ebola-viruset i Sierra Leone

Siden det ikke lenger er lov med sosiale samlinger, bestemte Verdige Smil S/L seg for å fokusere arbeidet på religiøse samlingsteder fordi disse ikke inngår i dette forbudet. I fire uker, søndager i kirker og fredager i moskeer, holdt representanter fra Verdige Smil S/L informasjonsforedrag om Ebola og delte ut hygieniske artikler. Verdige Smil S/L besøkte i disse fire ukene 26 ulike religiøse samlingssteder, og nådde ut til over femten tusen mennesker. Ordet har nå spredd seg angående det arbeidet Verdige Smil S/L har gjort og organisasjonen mottar stadig nye henvendelser fra samfunn som ønsker organisasjonens tilstedeværelse i deres område som støtte i kampen mot Ebola.

Hjelp oss å fortsette vårt arbeid i kampen mot Ebola! Overfør direkte til konto: 4230.56.57926 (merk med ‘Ebola’) eller bruk vårt skjema her: https://verdigesmil.no/stott-oss/gi-et-engangsbelop/

Under kan du se flere bilder fra Verdige Smils informasjons-kampanje om ebola-viruset i Sierra Leone.

Kommentarer

kommentarer

Del med dine venner


Submit

Les også

Verdige Smil hjelper Ebola-rammede

Noen av barna Verdige Smil har støttet med mat og hygieneartikler Verdige Smil har jobbet …

Legg igjen en kommentar

Flere tusen mennesker har mistet livet som følge av ebola-viruset. Mange av de etterlatte barna har søkt hjelp hos oss. Vi ønsker å hjelpe barna men trenger din hjelp.